fredag 26 augusti 2011

Cykeltur i Skärgården

 Sven-Åke och Irene Stål  och Berit och Lennart tog tillfället när vädret var vackert. Mot norra skärgården med bl.a Öckerö och Hönö. Nimbusgården på Öckerö blev övernattningsstället i minst 2 nätter inkl frukost.

 Efter en cykeltur med bad i 20-gradigt vatten , bjöds det på välkomstdrink i kvällssolen och en härlig middag på närliggande restaurang inom gångavstånd.

 Födelsedag för Berit 23/8 , efter frukost cykeltur norröver mot Rörö i strålande solsken

 Fantastiskt med Vägverkets färjor , kostar inget , det är bara att kliva på , här på väg till Rörö.

 En strålande dag , bad och promenad runt ön , medhavd fika  smakade gott i havsbandet.  Jag målade en akvarell som present av sjöbodarna som gillades av födelsedagsbarnet. Tog det lungt i solen och bara njöt , slappade kollade in de vackra husen.  Vände hemåt mot kvällen via färjor och cykel.

 Tullhuset var målet för kvällen.  Efter en cykeltur mot Hönös södra del blev det en 3-rätters middag av absolut toppklass.  Fisk vid havskanten smakar fantastiskt


Gud va gott . Svenne och Irene  njöt och tyckte kvällen var toppen

 Liksom Berit o Lennart , grattis på födelsedan

 De karja klipporna och de vitmålade husen är väldigt speciella på öarna i väster

Hoppsan , förrätten hamnade visst efter varmrätten , men festlig var den.

 Sedan efterrätt , jordgubbar m.m.  Mätta och glada cykel hemåt i ljumma sommarnatten.


Dag tre mulen = inget bad. Vi lämnade boendet på Öckerö och cyklade till Fotö ,  inget fik öppet men det hittade vi på Hönö på hemvägen .   På eftermiddagen hemresa glada och nöjda. Tack Svenne o Irene för trevligt sällskap.                       / Lennart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar